Η Νέδα, το θηλυκό ποτάμι

Εδώ η φύση έχει «σκαλίσει» το τοπίο με ομορφιά. Η Νέδα, το μοναδικό ελληνικό ποτάμι γένους θηλυκού, κυλάει ανάμεσα στις κορυφές του όρους Τετράζιο προς τον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Από τις πηγές στο όρος Λύκαιο, τα νερά του σχηματίζουν μαιάνδρους μέσα από στενά φαράγγια, δροσερά πλατώματα και χαράδρες πνιγμένες στη βλάστηση. Περνούν κάτω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια, από σκοτεινές σπηλιές και καταρράκτες και μετά από 32 χιλιόμετρα καταλήγουν στη θάλασσα.

Δρυόδασος Φολόης

Στο οροπέδιο της Φολόης, που οι ντόπιοι ονομάζουν «μπαλκόνι της Ηλείας» λόγω της πανοραμικής θέας, απαντάται ένα από τα σπανιότερα και μεγαλύτερα δάση βελανιδιών, ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000. Αφεθείτε στη μαγεία του δάσους ατενίζοντας τις αγέρωχες βελανιδιές, που με το ύψος τους μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι είναι επίπεδο για να κάνετε πεζοπορία στα αμέτρητα και πανέμορφα μονοπάτια του.

Σσσσς… μην ενοχλείτε την Caretta caretta

Βρίσκεσαι στην παραλία του Καλού Νερού. Εδώ εκβάλλει η Νέδα. Και εδώ βρίσκεται ο δεύτερος μετά τη Ζάκυνθο σημαντικότερος βιότοπος αναπαραγωγής της χελώνας Caretta caretta. Μάθετε τα πάντα για αυτήν στους σταθμούς ενημέρωσης στο Καλό Νερό και στην Ελαία.

Πάμε για πεζοπορία;

Η Νέδα δεν προσφέρει μόνο ένα χορταστικό θέαμα, αλλά και συναρπαστικές εμπειρίες. Εδώ, η πεζοπορία γίνεται αξέχαστο φυσιολατρικό βίωμα. Το ποτάμι είναι βατό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και το φθινόπωρο. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το χωριό Πέτρα.

Πηγή: discovergreece.com